
Valhallavägen 199
10525 Stockholm
Regeringen beslutar att följande ska gälla under budgetåret 2014 för Styrelsen för internationellt utvecklingssamarbete (Sida) och nedan angivna anslag.
VERKSAMHET
Under 2014 ska Sida särskilt prioritera:
- att i uppföljningen av den verksamhet som Sida stödjer utveckla analys och bedömning av resultat,
- att säkerställa kvaliteten i myndighetens statistik inklusive rapporteringen till OECD/DAC,
- att utveckla metoder för innovativa bistånds- och finansieringsformer, inklusive den bredare användningen av ICT,
- att fortsätta framstegen i arbetet med att förbättra den interna styrningen och kontrollen.
1 | Mål och återrapporteringskrav |
Resultatredovisning
Sida ska i årsredovisningen redovisa och analysera resultat av Sidas strategistyrda verksamhet. Redovisning ska baseras på den årliga strategirapporteringen och avse prestationer och effekter. Sida ska också i årsredovisningen göra en kort sammanfattande beskrivning och bedömning av verksamheten per biståndspolitiskt delmål.
Vidare ska Sida redovisa sammanfattningar samt slutsatser av de strategiska utvärderingar som har publicerats av myndigheten under året.
Sida ska även göra en samlad redovisning av den verksamhet som bedrivs i samverkan med andra svenska myndigheter (andra myndigheters biståndsfinansierade verksamhet och tjänsteexport). Redovisningen ska innehålla kostnader uppdelat per myndighet, en analys och bedömning av verksamhetens resultat samt mervärdet av myndighetssamverkan.
Redovisning av vissa kostnader m.m.
Sida ska redovisa:
- förvaltningskostnader för biståndet totalt samt per strategistyrd verksamhet. Sida ska analysera och redovisa myndighetens slutsatser utifrån resultatet,
- kostnader som har belastat anslaget 1:1 Biståndsverksamhet till följd av det finansiella villkoret att Sida får finansiera viss metodutveckling, studier, utvärderingar och erfarenhetsredovisningar, revisioner, samt för hantering av biståndsinsatser som innebär rådgivning och begränsat finansiellt stöd till mottagarna och i vilka mottagarna söker medel i konkurrens via anbudsförfarande,
- totalt bidrag till civilsamhällesorganisationer inklusive bidrag genom svenska civilsamhällesorganisationer med ramavtal med Sida,
- en sammanställning av biståndet för föregående verksamhetsår på området minhantering (landminor, klusterammunition och andra explosiva lämningar efter krig) respektive av insatser för att bekämpa illegal handel med små och lätta vapen (SALW); rapporteringen ska ske senast den 28 februari,
- utbetalade bidrag till multilaterala utvecklingsorganisationer; rapporteringen ska ske senast den 1 mars samt den 15 september. Inom ramarna för multisamråd och organisationssamråd med Regeringskansliet ska Sida vidare rapportera om lärdomar från tidigare insatser, särskilt multi-bi, till de organisationer som berörs vid dessa samråd,
- prognoser för genomförandet (volym och inriktning) av handelsrelaterade insatser senast den 30 mars samt den 30 september, i enlighet med riktlinjer för handelsrelaterat utvecklingssamarbete (UD2007/46001/UP och UF2009/5682/UP). Dessutom bör Sida i samband med dessa redogöra för prognoser för handelsrelaterade biståndsinsatser till och med år 2015,
- prestationer rörande de administrativa kontroll- och prövningsmoment vid bidragshantering samt praktisk hantering av utbetalningar och återkrav av medel, för de anslagsposter inom anslag 1:1 Biståndsverksamhet som Regeringskansliet beslutar om. Redovisningen ska omfatta Sidas del av administrationen av den verksamhet som Regeringskansliet beslutar om,
- hur myndigheten integrerar arbetet med att verka för att nå generationsmålet för miljö och miljökvalitetsmålen i den löpande verksamheten.
Utgiftsprognoser 2014-2018
Sida ska redovisa prognoser per anslag och anslagspost, undantaget de anslagsposter som Sida disponerar men Regeringskansliet (Utrikesdepartementet) fattar beslut om, för 2014–2018 vid nedanstående prognostillfällen. Prognoserna ska analyseras och kommenteras både i förhållande till föregående prognostillfälle och i förhållande till budgeten. Prognoserna lämnas i Hermes enligt instruktion från Ekonomistyrningsverket (ESV) vid följande datum 2014: 16 januari, 21 februari, 5 maj, 28 juli och 27 oktober.
Beställningsbemyndiganden i budgetunderlaget
Sida ska i det budgetunderlag som redovisas under 2014 lämna en fördjupad redogörelse för bemyndiganden för anslag och anslagsposter i enlighet med den struktur som ESV föreskriver. Undantaget redovisningen är de anslagsposter som Sida disponerar men Regeringskansliet (Utrikesdepartementet) fattar beslut om. För de geografiska anslagsposterna ska underlaget vara specificerat med indikativa belopp på strateginivå.
3 | Uppdrag |
Förlängningar och villkor för vissa strategier
Samarbetsstrategierna/strategierna för utvecklingssamarbetet med Albanien, Kosovo, Serbien, Ukraina, Georgien, Ryssland, Västbanken och Gaza, Bangladesh, Kambodja, Turkiet, Uganda, förlängs att gälla längst t.o.m. den 31 december 2014, eller tills dess regeringen dessförinnan fattat beslut om nya strategier.
Samarbetsstrategierna/strategierna för utvecklingssamarbetet med Demokratiska republiken Kongo, Etiopien, Guatemala, Liberia, Mocambique, Rwanda, Colombia, Kenya, Mali, Zimbabwe och för regionalt arbete med hiv/aids, SRHR samt hbt-personers mänskliga rättigheter i Afrika söder om Sahara, förlängs att gälla längst t.o.m. den 31 december 2015, eller tills dess regeringen dessförinnan fattat beslut om nya strategier.
Strategin för informations- och kommunikationsverksamhet inklusive för organisationer i det civila samhället, samt strategin för stöd genom svenska organisationer i det civila samhället, förlängs att gälla längst t.o.m. den 31 december 2015, eller tills dess regeringen dessförinnan fattat beslut om nya strategier.
Fram till dess att regeringen beslutat om en ny resultatstrategi för Sveriges bilaterala bistånd till Uganda, ska Sida avvakta med att ingå avtal med Ugandas regering och dess myndigheter samt avvakta med utbetalningar till pågående bilaterala projekt och program avtalade med Ugandas regering och dess myndigheter. Detta gäller inte pågående forskningssamarbete med Uganda. Undantag får ske efter samråd med Regeringskansliet (Utrikesdepartementet).
Strategin för finansiering av utvecklingslån och garantier avseende miljöåtgärder (miljölån), förlängs att gälla längst t.o.m. den 31 december 2014, eller tills dess regeringen dessförinnan fattat beslut om nya strategier.
De verksamhetsområden (B4D och ICT4D) i strategin för kapacitetsutveckling och samverkan, i de delar de inte ersatts av resultatstrategin för kapacitetsutveckling och utbyten, förlängs att gälla längst t.o.m. den 31 december 2014, eller tills dess regeringen dessförinnan fattat beslut om nya strategier.
Fullständig jämställdhetsintegrering
I syfte att bidra till resultat på jämställdhetsområdet, uppdras Sida att beskriva hur myndigheten ytterligare kan öka jämställdhetsintegrering i biståndet. Redovisningen ska bl.a. inkludera en beskrivning av hur myndigheten arbetar med jämställdhetsintegrering och vad som görs för ökad jämställdhetsintegrering. Uppdraget ska redovisas till Regeringskansliet (Utrikesdepartementet) senast den 30 april 2014.
Challenge fund med inriktning SRHR och sanitet
Sida uppdras att, inom ramen för strategin för globala insatser för socialt hållbar utveckling, medverka till att initiera och stödja en ”challenge fund” med inriktning på SRHR och sanitet för länder som är längst ifrån att uppnå MDG 4 och 5. En redovisning av arbetet med att initiera fonden ska lämnas i en rapport till Regeringskansliet (Utrikesdepartementet) senast den 1 december 2014. Redovisningen av fondens resultat ska ske inom ramen för ordinarie strategirapportering.
Innovativa bistånds- och finansieringsformer
Sida uppdras att redovisa myndighetens arbete med att utveckla innovativa bistånds-och finansieringsformer. Redovisningen ska innehålla en analys av möjligheterna för myndigheten att öka användningen av biståndsformer såsom exempelvis lån och garantier, Challenge Funds, fonder och direktinvesteringar, samt nya kombinationer av instrument och aktörer. Sida ska i redovisningen av uppdraget redogöra för hur myndigheten kan använda innovativa bistånds-och finansieringsformer mer effektivt och samverka med andra relevanta aktörer inom området, såsom Swedfund. Sida ska redogöra för en plan hur innovativa bistånds-och finansieringsformer genomgripande kan utnyttjas effektivt och löpande i hela verksamheten som myndigheten bedriver. Vidare ska Sida redogöra för eventuella förslag där ökad användning av innovativa bistånds- och finansieringsformer bedöms kräva regeringens behandling. Uppdraget ska redovisas till Regeringskansliet (Utrikesdepartementet) senast 31 juli 2014.
Resultat- och transparenskontrakt
Sida ges i uppdrag att redovisa myndighetens arbete med att utveckla resultat- och transparenskontrakt samt beskriva övergripande principer för denna stödform. Uppdraget ska redovisas till Regeringskansliet (Utrikesdepartementet) senast 15 maj 2014.
Redovisning av indikatorer
Sida ges i uppdrag att redovisa ett urval indikatorer som ska ge förutsättningar att bättre kunna följa resultaten av biståndsverksamheten på en övergripande nivå. Ett begränsat antal indikatorer ska redovisas per biståndspolitiskt delmål. Sida ska inför urvalet av indikatorer informera Regeringskansliet (Utrikesdepartementet). Uppdraget ska redovisas till Regeringskansliet (Utrikesdepartementet) senast den 14 november 2014. Därefter ska Sida senast den 8 maj 2015 till Regeringskansliet (Utrikesdepartementet) redovisa värden för de valda indikatorerna.
Ändring i uppdrag om innovativa ansatser inom ramen för strategin för stöd genom svenska CSO
Med ändring av regeringsbeslut den 20 mars 2014 om uppdrag om innovativa ansatser inom ramen för Strategin för stöd genom svenska organisationer i det civila samhället (UF2014/19759/UD/USTYR) ska Sida redovisa uppdraget till Regeringskansliet (Utrikesdepartementet) senast den 30 juni 2014. Slutsatser och rekommendationer från halvtidsöversyn av Strategi för stöd genom svenska organisationer i det civila samhället 2010-2014, ska redovisas till Regeringskansliet (Utrikesdepartementet) senast den 25 augusti 2014.
FINANSIERING
4 | Anslag |
4.1 | Tilldelade anslag/anslagsposter (belopp angivna i tkr) |
Utgiftsområde 7 Internationellt bistånd
1:1 | Biståndsverksamhet (Ramanslag) |
Disponeras av Styrelsen för internationellt utvecklingssamarbete | 28 863 563 |
ap.1 | Humanitära insatser (ram) | 3 027 500 |
ap.2 | Informations- och kommunikationsverksamhet (ram) | 91 471 |
ap.5 | Stöd genom svenska organisationer i det civila samhället (ram) | 1 672 128 |
ap.6 | Asien (ram) | 1 480 000 |
ap.7 | Latinamerika (ram) | 510 000 |
ap.9 | Afrika (ram) | 5 048 579 |
ap.17 | Mellanöstern och Nordafrika (ram) | 835 000 |
ap.23 | Reformsamarbete med Östeuropa, Västra Balkan och Turkiet (ram) | 1 116 760 |
ap.13 | Särskilda insatser för mänskliga rättigheter och demokratisering (ram) | 909 603 |
ap.14 | Globala insatser för miljö- och klimatmässigt hållbar utveckling (ram) | 729 500 |
ap.15 | Globala insatser för socialt hållbar utveckling (ram) | 1 287 000 |
ap.16 | Globala insatser för ekonomiskt hållbar utveckling (ram) | 684 724 |
ap.26 | Globala insatser för mänsklig säkerhet (ram) | 200 000 |
ap.28 | Kapacitetsutveckling och utbyten (ram) | 473 000 |
ap.32 | Forskningssamarbete (ram) | 835 879 |
ap.30 | Multilaterala utvecklingsbanker, fonder och skuldavskrivningar (ram) | 3 824 354 |
ap.31 | Multilaterala och internationella organisationer och fonder (ram) | 5 868 786 |
ap.33 | Strategiskt inriktade bidrag (ram) | 269 279 |
Villkor för anslag 1:1
ap.1 Humanitära insatser
Generella villkor för anslag 1:1 Biståndsverksamhet
Medel under anslaget 1:1 Biståndsverksamhet får endast användas i enlighet med OECD/DAC:s riktlinjer för vad som kan klassificeras som bistånd. Villkor för anslagsposterna:
ap.1 | ap.2 | ap.5 | ap.6 | ap.7 |
ap.9 | ap.13 | ap.14 | ap.15 | ap.16 |
ap.17 | ap.23 | ap.26 | ap.28 | ap.32 |
- Finansieringen av insatser till stöd genom svenska partianknutna organisationer i länder som inte definieras som låg- eller medelinkomstländer enligt OECD/DAC:s klassificering ska fasas ut under 2014.
- För en ökad flexibilitet inom ramen för det totala strategibeloppet medges Sida att inom ramen för beslutad anslagspost överstiga alternativt understiga årligt beslutat strategibelopp i samarbetsstrategi för land eller region med 10 procent. I det fall avsteg från ovan behöver göras ska samråd ske med Regeringskansliet (Utrikesdepartementet).
- Sida ska undvika att teckna större och/eller längre avtal mot slutet av en strategiperiod. Målet är att minst 50 respektive 75 procent av nuvarande årsvolym ska vara ointecknad ett respektive två år efter det att strategin löper ut. För strategin för Sidas stöd till forskningssamarbete 2010 - 2014 är målet att minst 50 respektive 75 procent av nuvarande årsvolym ska vara ointecknad två respektive tre år efter det att strategin löper ut. I de fall avsteg från ovan behöver göras krävs regeringsbeslut.
- Sida får under 2014 ikläda staten betalningsansvar i form av statliga garantier för biståndsverksamhet intill ett belopp av 10 000 000 000 kronor. Garantigivningen innefattar biståndsgarantier för u-krediter och fristående garantier samt garantier inom systemet för finansiering av utvecklingslån och garantier (lånebistånd).
- Återbetalningar på enligt äldre villkor lämnade bistånds- och villkorskrediter ska redovisas mot inkomsttitel 4526, Återbetalning av övriga lån. Erhållen ränta ska redovisas mot inkomsttitel 2394, Övriga ränteinkomster.
- Sida får inom respektive anslagspost finansiera viss metodutveckling, studier, utvärderingar och erfarenhetsredovisningar, revisioner, samt hantering av biståndsinsatser som innebär rådgivning och begränsat finansiellt stöd till mottagarna och i vilka mottagarna söker medel i konkurrens via anbudsförfarande.
- Sida ska tillse att beslut om nya ekonomiska åtaganden i utländska fonder, bolag och andra icke-statliga eller mellanstatliga institutioner som används för att kanalisera bistånd, sker i enlighet med internationella normer och principer för ansvarsfulla investeringar och inom sunda och tydliga bolagsstrukturer som inte bidrar till skatteundandragande, penningtvätt eller finansiering av terrorism. Sida ska inte medverka i ekonomiska åtaganden via intermediära jurisdiktioner som har prövats inom ramen för OECD:s Global Forum Preer Review Process och som därvid inte har godkänts i fas 1 eller som har bedömts som Partially Compliant eller Non Compliant i fas 2.
ap.1 Humanitära insatser
Medlen ska användas i enlighet med gällande strategi för humanitärt bistånd.
ap.2 Informations- och kommunikationsverksamhet
Medlen ska användas i enlighet med gällande strategi för informations- och kommunikationsverksamhet, inklusive genom organisationer i det civila samhället. Sida får högst använda 25 000 000 kronor för sin egen informations- och kommunikationsverksamhet. Sida ska möjliggöra för partianknutna organisationer att utföra verksamhet inom ramen för strategin.
ap.5 Stöd genom svenska organisationer i det civila samhället
Medlen ska användas i enlighet med strategi för stöd genom svenska organisationer i det civila samhället 2010-2014 (UF2009/28632/UP, UF2011/37797/UD/UP).
ap.6 Asien
Medlen ska användas i enlighet med gällande resultatstrategier eller motsvarande.
ap.7 Latinamerika
Medlen ska användas i enlighet med gällande resultatstrategier eller motsvarande.
ap.9 Afrika
Medlen ska i första hand användas i enlighet med gällande resultatstrategier eller motsvarande.
Endast när tilldelade medel inte fullt ut kan nyttiggöras inom ramen för gällande resultatstrategier eller motsvarande, får medlen även användas för särskilda multilateralt kanaliserade insatser i Afrika, som syftar till uppfyllande av millenniemål 3 för att öka jämställdheten och förbättra kvinnors ställning, millenniemål 4 och 5 för minskad mödra- och barnadödlighet, samt av millenniemål 7 för att säkra en hållbar utveckling. Sida ska samråda med Regeringskansliet (Utrikesdepartementet) om sådana insatser.
Upp till 230 miljoner kronor ska avse stöd för att möta de humanitära behoven som finns definierade i OCHA:s appell och av FN koordinerade insatser för att möta den multidimensionella krisen orsakad av ebolautbrottet i västra Afrika. Av dessa medel ska upp till 100 miljoner kronor avse stöd genom fonden Ebola Response Multi-Partner Trust Fund (MPTF) till stöd för UNMEER:s arbete (United Nations Mission for Ebola Emergency Response). Stöden ska hanteras enligt gängse rutiner för humanitärt bistånd och i enlighet med den av regeringen fastlagda strategin för humanitärt bistånd genom Sida.
Vidare får upp till 20 miljoner kronor allokeras till regionala och subregionala aktörer för hantering av ebolakrisen.
ap.13 Särskilda insatser för mänskliga rättigheter och demokratisering
Medlen ska användas i enlighet med gällande resultatstrategi eller motsvarande tematisk strategi.
Medel om högst 80 miljoner kronor ska användas i enlighet med strategi för särskilt demokratistöd genom svenska partianknutna organisationer 2011-2015 (UF2010/34078/UP).
Medlen får användas för valobservatörsinsatser med deltagande av svenskar. Regeringen fattar särskilda beslut för ändamålet. Rekrytering och utbildning inför viss insats kan dock initieras efter överenskommelse med Regeringskansliet (Utrikesdepartementet) i avvaktan på regeringsbeslut.
ap.14 Globala insatser för miljö- och klimatmässigt hållbar utveckling
Medlen ska användas i enlighet med gällande resultatstrategi eller motsvarande tematisk strategi.
ap.15 Globala insatser för socialt hållbar utveckling
Medlen ska användas i enlighet med gällande resultatstrategi eller motsvarande tematisk strategi.
ap.16 Globala insatser för ekonomiskt hållbar utveckling
Medlen ska användas i enlighet med gällande resultatstrategi eller motsvarande tematisk strategi.
ap.17 Mellanöstern och Nordafrika
Medlen ska användas i enlighet med gällande resultatstrategier eller motsvarande.
ap.23 Reformsamarbete med Östeuropa, Västra Balkan och Turkiet
Medlen ska användas i enlighet med gällande resultatstrategi eller motsvarande.
ap.26 Globala insatser för mänsklig säkerhet
Medlen ska användas i enlighet med gällande resultatstrategi eller motsvarande tematisk strategi.
ap.28 Kapacitetsutveckling och utbyten
Medlen ska användas i enlighet med gällande resultatstrategi eller motsvarande tematisk strategi.
ap.30 Multilaterala utvecklingsbanker, fonder och skuldavskrivningar
Medlen utbetalas i enlighet med de beslut som Regeringskansliet fattar.
ap.31 Multilaterala och internationella organisationer och fonder
Medlen utbetalas i enlighet med de beslut som Regeringskansliet fattar.
ap.32 Forskningssamarbete
Medlen ska användas i enlighet med strategi för Sidas stöd till forskningssamarbete 2010-2014 (UF2009/75123/UP), undantaget programmet till stöd för svensk forskning av relevans för låg- och medelinkomstländer (U-forsk) samt programmet för stöd till samarbete mellan forskare i dessa länder och forskare i Sverige (Swedish Research Links), som från och med 2013 överförts till Vetenskapsrådet.
Av medlen ska minst 55 000 000 kronor avse forskning om sjukdomar med fokus på fattiga barn och minst 25 000 000 kronor ska avse forskning om framtida livsmedelsförsörjning.
ap.33 Strategiskt inriktade bidrag
Medlen utbetalas i enlighet med de beslut som Regeringskansliet fattar.
1:2 | Styrelsen för internationellt utvecklingssamarbete (Sida) (Ramanslag) |
Disponeras av Styrelsen för internationellt utvecklingssamarbete | 977 379 |
ap.1 | Sida (ram) | 977 379 |
Villkor för anslag 1:2
ap.1 Sida
Av medlen får 5 000 000 kronor användas för stöd till icke ODA-länder.
Utgiftsområde 5 Internationell samverkan
1:11 | Samarbete inom Östersjöregionen (Ramanslag) |
Disponeras av Styrelsen för internationellt utvecklingssamarbete | 64 000 |
ap.3 | Samarbete med Ryssland (ram) | 64 000 |
Villkor för anslag 1:11
ap.3 Samarbete med Ryssland
Medlen ska användas i enlighet med gällande resultatstrategi eller motsvarande.
Medlen ska även användas för samarbete inom miljöområdet och avse stöd till investeringar i nordvästra Ryssland.
4.2 | Äldre anslag/anslagsposter som disponeras (belopp angivna i tkr) |
Utgiftsområde 7 Internationellt bistånd
Budgetår 2013
2:1 | Reformsamarbete i Östeuropa (Ramanslag) |
Disponeras av Styrelsen för internationellt utvecklingssamarbete | 0 |
ap.3 | Reformsamarbete i Östeuropa (UD) (ram) | 0 |
ap.6 | Reformsamarbete i Östeuropa (ram) | 0 |
ap.6.1 | Reformsamarbete i Östeuropa (ram) | 0 |
ap.6.2 | Stöd genom svenska organisationer i det civila samhället (ram) | 0 |
Villkor för anslag 2:1
ap.3 Reformsamarbete i Östeuropa (UD)
Generella villkor för anslaget 2:1 Reformsamarbete i Östeuropa
Medlen får endast användas i enlighet med OECD/DAC:s riktlinjer för vad som kan klassificeras som bistånd.
ap. 3 Reformsarmarbete i Östeuropa (UD)
Medlen utbetalas i enlighet med de beslut som Regeringskansliet fattar.
ap.6.1 Reformsamarbete i Östeuropa
Medlen ska användas i enlighet med gällande resultatstrategi eller motsvarande.
ap.6.2 Stöd genom svenska organisationer i det civila samhället
Medlen ska användas i enlighet med strategi för stöd genom svenska organisationer i det civila samhället 2010-2014 (UF2009/28632/UP, UF2011/37797/UD/UP).
4.3 | Finansiella villkor |
4.3.1 | Finansiella villkor för anslag/anslagsposter |
Utgiftsområde 5 Internationell samverkan
Anslag/ap | Anslagskredit | Anslagsbehållning som disponeras 2014 | Indrag av anslagsbelopp |
1:11 Samarbete inom Östersjöregionen | |||
ap.3 | 0 | Inget | 0 |
Utgiftsområde 7 Internationellt bistånd
Anslag/ap | Anslagskredit | Anslagsbehållning som disponeras 2014 | Indrag av anslagsbelopp |
1:1 Biståndsverksamhet | |||
ap.1 | 86 400 | 3 % | 0 |
ap.2 | 2 829 | 3 % | 0 |
ap.5 | 51 000 | 3 % | 0 |
ap.6 | 44 400 | 3 % | 0 |
ap.7 | 15 300 | 3 % | 0 |
ap.9 | 160 500 | 3 % | 0 |
ap.13 | 28 680 | 3 % | 0 |
ap.14 | 22 020 | 3 % | 0 |
ap.15 | 39 030 | 3 % | 0 |
ap.16 | 21 000 | 3 % | 0 |
ap.17 | 25 350 | 3 % | 0 |
ap.23 | 34 740 | Inget | 0 |
ap.26 | 6 000 | 3 % | 0 |
ap.28 | 14 190 | 3 % | 0 |
ap.30 | 114 460 | 3 % | 0 |
ap.31 | 194 200 | 3 % | 0 |
ap.32 | 25 076 | 3 % | 0 |
ap.33 | 9 200 | 3 % | 0 |
1:2 Styrelsen för internationellt utvecklingssamarbete (Sida) | |||
ap.1 | 29 556 | 3 % | 0 |
2:1 (2013) Reformsamarbete i Östeuropa | |||
ap.3 (2013) | 0 | 3 % | 0 |
ap.6.1 (2013) | 0 | 3 % | 0 |
ap.6.2 (2013) | 0 | 3 % | 0 |
4.3.3 | Avslutade anslagsposter |
Utgiftsområde 5 Internationell samverkan
Anslag/ap | Anslagstyp |
1:11 Samarbete inom Östersjöregionen | |
ap.1.2 | ram |
ap.1.3 | ram |
4.3.5 | Beställningsbemyndiganden |
Utgiftsområde 5 Internationell samverkan
Anslag/ap | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 - | |
Bemyndigande | Infriade åtaganden | Infriade åtaganden | Infriade åtaganden | Slutår | |
1:11 Samarbete inom Östersjöregionen | |||||
ap.3 | 110 000 | 55 000 | 40 000 | 15 000 | 2017 |
Utgiftsområde 7 Internationellt bistånd
Anslag/ap | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 - | |
Bemyndigande | Infriade åtaganden | Infriade åtaganden | Infriade åtaganden | Slutår | |
1:1 Biståndsverksamhet | |||||
ap.1 | 900 000 | 600 000 | 300 000 | 0 | 2025 |
ap.2 | 110 000 | 60 000 | 30 000 | 20 000 | 2025 |
ap.5 | 2 000 000 | 1 200 000 | 800 000 | 0 | 2025 |
ap.6 | 2 400 000 | 1 100 000 | 755 000 | 545 000 | 2025 |
ap.7 | 720 000 | 400 000 | 200 000 | 120 000 | 2025 |
ap.9 | 8 500 000 | 3 700 000 | 2 230 000 | 2 570 000 | 2025 |
ap.13 | 1 535 000 | 804 000 | 358 000 | 373 000 | 2025 |
ap.14 | 1 500 000 | 576 000 | 439 000 | 485 000 | 2025 |
ap.15 | 2 500 000 | 1 000 000 | 850 000 | 650 000 | 2025 |
ap.16 | 1 600 000 | 550 000 | 455 000 | 595 000 | 2025 |
ap.17 | 1 100 000 | 585 000 | 330 000 | 185 000 | 2025 |
ap.23 | 2 210 000 | 700 000 | 600 000 | 910 000 | 2025 |
ap.26 | 180 000 | 90 000 | 63 000 | 27 000 | 2025 |
ap.28 | 610 000 | 262 000 | 201 000 | 147 000 | 2025 |
ap.30 | 22 086 000 | 4 236 945 | 3 530 495 | 14 318 030 | 2025 |
ap.31 | 15 027 000 | 2 706 573 | 4 070 142 | 8 201 210 | 2025 |
ap.32 | 1 690 000 | 600 000 | 450 000 | 640 000 | 2025 |
ap.33 | 100 000 | 11 700 | 81 700 | 0 | 2025 |
Villkor
Bemyndiganderamarna avseende anslag 1:1 Biståndsverksamhet ap. 30, 31 och 33 avser ekonomiska åtaganden som medför utgifter följande budgetår som ingås av regeringen eller Regeringskansliet (Utrikesdepartementet). De ekonomiska åtaganden som regeringen eller Regeringskansliet (Utrikesdepartementet) ingår rapporteras till Sida för införande och redovisning i Sidas årsredovisning.
De ekonomiska åtaganden som regeringen eller Regeringskansliet (Utrikesdepartementet) ingått med stöd av bemyndiganderamar som tilldelats tidigare år övertas av Sida för införande och redovisning i Sidas årsredovisning.
Beloppen i kolumnerna "Infriade åtaganden" anger endast hur fördelningen av utgifterna beräknas bli under respektive period.
5 | Övriga villkor |
5.1 | Låneram och krediter |
Låneram (enl. 7 kap. 1 § budgetlagen) | 90 000 |
Räntekontokredit (enl. 7 kap. 4 § budgetlagen) | 26 900 |
Övriga kreditramar (enl. 7 kap. 6 § budgetlagen) | |
- varav SPECIAL |
Villkor
- varav SPECIAL
En obegränsad kredit för infriande av garantier som ställts ut av myndigheten. Sida ska informera Regeringskansliet (Utrikesdepartementet och Finansdepartementet) innan kreditutrymmet utnyttjas.
5.2 | Utbetalningsplan |
Utbetalningsdatum | Belopp |
2014-01-25 | 82 099 |
2014-02-25 | 82 099 |
2014-03-25 | 82 099 |
2014-04-25 | 82 099 |
2014-05-25 | 82 099 |
2014-06-25 | 82 099 |
2014-07-04 | -7 810 |
2014-07-25 | 82 099 |
2014-08-25 | 82 099 |
2014-09-25 | 82 099 |
2014-10-25 | 82 099 |
2014-11-25 | 82 099 |
2014-12-25 | 82 100 |
Summa | 977 379 |
1:2 ap.1 | Sida |
UNDANTAG FRÅN EKONOMIADMINISTRATIVA REGELVERKET
Med undantag från bestämmelserna i förordningen (2006:1097) om statliga myndigheters betalningar och medelsförvaltning medges Sida att överföra medel till konton som öppnas/innehas i utländska banker av utlandsmyndigheter. Eventuell räntegottgörelse avseende detta konto ska bokföras på inkomsttitel 2811, Övriga inkomster av statens verksamhet. Kravet i 21 f § förordningen (2000:606) om myndigheters bokföring att hantera inkommande och utgående fakturor elektroniskt ska inte tillämpas på myndigheter inom utrikesrepresentationen.
Utan hinder av den begränsning som följer av 4 § andra stycket avgiftsförordningen (1992:191) får Sida ta ut avgifter för varor och tjänster med stöd av 4 § första stycket, för upplåtande av lediga lokaler på Valhallavägen (Stockholm) till hyresgäst fram till och med juli 2016.
ÖVRIGA BESTÄMMELSER
Sida ska för respektive garantityp redovisa garantiåtaganden i enlighet med Riksgäldskontorets rekommendationer om gemensam kostnads- och riskredovisning (dnr 2004/641).