ESV vill anställa it-studenter

2019-10-29 | Nyhet

ESV kommer att anställa it-studenter i arbetet med prioriterade interna system. Utöver att öka takten i myndighetens förvaltningsarbete räknar ESV med att få in ny kunskap, öka kännedomen om myndighetens it-verksamhet och stärka den långsiktiga kompetensförsörjningen.

ESV har utannonserat en tjänst för att timanställa en studentmedarbetare i första hand, som ska arbeta med att underhålla och utveckla några av myndighetens viktigaste interna system. Studentmedarbetaren kommer att rekryteras från årskurs 3 eller 4 på en utbildning inom datateknik eller motsvarande.

– Vi ser det som ett steg i vår långsiktiga kompetensförsörjning inom it och räknar med att få tillgång till den senaste kunskapen från universiteten. Utöver behovet av extra arbetskraft vill vi sprida kunskap om vilken viktig roll ESV:s it-avdelning har inom den statliga finansiella redovisningen, säger Peter Linderoth, it-chef, ESV.

ESV har en relativt stor it-avdelning och utvecklar egna system för flera centrala processer i den statliga budgetprocessen. Studentmedarbetaren kommer att jobba i ett modernt it-team som arbetar i teknisk framkant med agila metoder. Hen får en erfaren handledare och arbetsuppgifterna bidrar till att utveckla prioriterade områden på myndigheten. Omfattningen på arbetet är cirka 10–20 timmar per vecka under sex månader.

Dela

Kontakt

Senast uppdaterad: