ESV-dagen 2019 fokuserar på aktuella styrningsfrågor

2019-05-09 | Nyhet

Programmet till ESV-dagen 2019 har börjat ta form. Under konferensen tittar vi bland annat närmare på hur tilliten till svenska myndigheter har växt fram och hur myndigheter kan förverkliga sina visioner och strategier. Välkommen till City Conference Centre, Folkets hus i Stockholm den 15 oktober.

ESV-dagen är en mötesplats för ekonomistyrning i staten. Det är också ett bra tillfälle att diskutera gemensamma frågor för alla som arbetar med styrning och verksamhetsutveckling i offentlig sektor. Under konferensen får du möjlighet att lyssna på flera exempel från förvaltningen och ta del av kunskap från den akademiska världen.

Ur årets program:

  • Finansminister Magdalena Andersson diskuterar det ekonomiska läget och trender i ekonomin. Du kommer även att kunna ställa frågor till finansministern via konferensappen.
  • Bo Rothstein, professor i statskunskap på Göteborgs universitet, beskriver hur den svenska förvaltningen utvecklats från att vara relativt korrumperad på 1800-talet till att kännetecknas av likabehandling och opartiskhet.
  • Socialstyrelsens generaldirektör Olivia Wigzell berättar om myndighetens långsiktiga arbete med att hålla sina visioner och strategier levande i det dagliga utvecklingsarbetet.
  • Emma Ridderstad, vd på Warpin media, reflekterar över om den tekniska utvecklingen inom virtuell verklighet är något för offentlig sektor och hur tekniken påverkar framtidens arbetsplatser.
  • På eftermiddagen får du välja bland ett antal parallella seminarier som bland annat bjuder på praktiska tips och goda exempel från offentlig sektor.

Hela programmet presenteras i juni då anmälan öppnar.

Dela

Kontakt

Senast uppdaterad: