Ny webbutbildning om onödig efterfrågan

2018-11-13 | Nyhet

Ekonomistyrningsverket (ESV) har tagit fram en webbutbildning för myndigheter som vill effektivisera sin ärendehantering och öka kvaliteten i sin service. Utbildningen bygger på en metod som forskare vid Karlstads universitet har tagit fram i samarbete med Skatteverket och Försäkringskassan. Metoden ska göra det möjligt att identifiera och minska den onödiga efterfrågan som kan uppstå i myndigheternas kontakter med personer eller företag.

Webbutbildningen ger generella kunskaper om metoden och tips på hur du kan använda den praktiskt i ditt arbete. Du får lära dig att identifiera och analysera orsaker till myndighetens onödiga efterfrågan genom att utgå från målgruppens perspektiv och berättelser. Webbkursen är kostnadsfri och öppen för alla.

För att få anpassad vägledning och praktiskt stöd utöver webbutbildningen rekommenderar vi ESV:s programutbildning Effektivare service – minska onödig efterfrågan utifrån målgruppens perspektiv. Där ingår webbkursen som en del, men i programutbildningen får du också vägledning av ESV och möjlighet att utbyta erfarenheter med andra myndigheter under fyra schemalagda sammankomster.

Dela

Kontakt

Senast uppdaterad: