Anmäl dig till ESV-dagen 2018

2018-06-19 | Nyhet

Nu är programmet klart och anmälan öppen till ESV-dagen 2018. Årets tema är Styrning på stadig grund. Under konferensen tittar vi bland annat närmare på tjänstemannarollen samt hur styrningen påverkas av gemensamma värderingar och tillit mellan beslutsfattare och tjänstemän. ESV-dagen 2018 äger rum den 16 oktober på City Conference Centre, Folkets hus i Stockholm.

ESV-dagen är en mötesplats för ekonomistyrning i staten. Det är också ett bra tillfälle att diskutera gemensamma frågor för alla som arbetar med styrning och verksamhetsutveckling i offentlig sektor. Under konferensen får du möjlighet att lyssna på flera exempel från förvaltningen och ta del av kunskap från den akademiska världen.

Ur programmet:

  • Författaren Gunnar Wetterberg ger oss en tillbakablick på hur den statliga styrningens utveckling har påverkat tjänstemannarollen.
  • Laura Hartman leder regeringens Tillitsdelegation och medverkar i en panel tillsammans med Fredrik Malmberg, generaldirektör för Specialpedagogiska skolmyndigheten och ESV:s generaldirekt Clas Olsson. Tillsammans diskuterar de tillitsreformen och hur tillitsstyrning rimmar med ekonomistyrning.
  • Tomas Bull, justitieråd i Högsta förvaltningsdomstolen, presenterar nyttiga råd för hur offentlig sektor kan hantera intressekonflikter mellan kraven på effektivitet och legalitet.
  • Catrin Ditz, programledare för Digital agenda Storstockholm, berättar om hur man skapar förutsättningar för digitalt drivna innovationer.
  • Christina Gravert, forskare i nationalekonomi, ger oss mer kunskap om en gren inom beteendeekonomin som kallas nudging.
  • Jonas Eriksson, före detta fotbollsdomare och numera expert i tv, berättar om hur man bygger ett lag som vågar ta svåra beslut.

På eftermiddagen får du välja ett av fyra spår som bland annat bjuder på praktiska tips och goda exempel från offentlig sektor.

Dela

Kontakt

Senast uppdaterad: